Emlak Danışmanları İçin 10 Harika Telefon Görüşmesi Taktiği

blog-gorsel

3.2.2020

Başarılı telefon görüşmeleri için emlak danışmanlarının dikkat etmesi gereken noktalar

Son yıllarda inşaat sektörünün yaşadığı hızlı gelişmeye bağlı olarak daha popüler hale gelen iş kollarından biri olan emlak danışmanlığı; konut, arsa gibi taşınmaz mülklerin alım, satım ve kiralama işlemlerinin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi ile ilgilenir. Emlak danışmanı olarak çalışanlar, potansiyel müşterilere hizmet verirken kendi portföylerini de genişletmelidirler. Bunu sağlamanın en etkili yollarından biri müşterilerle yapılan görüşmelerdir. Emlak danışmanları görüşmelerinin büyük bir çoğunluğunu telefon üzerinden yaparlar. Kısacası bir emlak danışmanı için gün içerisinde sık sık telefon görüşmesi yapmak son derece faydalı olacaktır.  Bu nedenle iyi bir emlak danışmanı olmak istiyorsanız mutlaka adınızın yer aldığı her yerde telefon numaranızın da olması gerekir.  

Telefon Görüşmelerinin Önemi Nedir? 

Emlak danışmanları müşteriyle ilk iletişimlerini genellikle telefonda kurarlar. Ev almak, satmak ya da kiralamak isteyen potansiyel müşterileriniz sizinle yapacağı telefon görüşmeleri sonrasında ilk izlenimlerini oluşturacak ve sizinle çalışıp çalışmamaya karar verecektir. Ayrıca telefon görüşmesi aracılığıyla müşteriye karşı iyi bir izlenim oluşturmak, emlak danışmanları arasında oluşan rekabette rakiplerinize fark atmanızı sağlayacaktır. Bu nedenle iyi bir emlak danışmanının bu telefon görüşmesini başarılı bir şekilde gerçekleştirmesi gerekir. Bu telefon görüşmelerini gerçekleştirirken mutlaka müşterinize karşı özenli, ilgili, duyarlı ve dikkatli davranmalısınız. Telefon görüşmeleri sayesinde portföyünüzü daha hızlı ve etkili bir şekilde büyütebileceğinizi unutmayın. Bu nedenle danışmanın telefon görüşmesi konusunda kendini geliştirmesi çok önemlidir.  

Başarılı Bir Telefon Görüşmesi İçin Taktikler 

 Telefon görüşmenizi en etkili şekilde gerçekleştirmeniz için yapmanız gerekenleri sizin için hazırladık.

1- Kendinizi ve Emlak Ofisinizi Tanıtarak Başlayın 

Bir müşteriyi aradığınız zaman mutlaka öncelikle kendinizi tanıtarak başlanmalısınız. Böylece aradığınız kişinin aklında bu konuşmanın içeriği hakkında bir fikir oluşmuş olur. Ayrıca kendinizi tanıtmadan konuya girerek başladığınız konuşmalar profesyonellikten uzak oldukça amatörce duracaktır. 

Eğer aranan taraf sizseniz, yine öncelikle kendinizi tanıtmanız son derece önemlidir. Etkili bir telefon görüşmesi için telefonunuzu “ Merhaba, ben A Emlak'tan, … ” şeklinde açabilirsiniz. Böylece sizleri arayan potansiyel müşteriniz doğru yeri aradığına ve yetkili bir kişiyle görüştüğüne emin olur. Kendinizi tanıttıktan sonra karşı tarafın adını da öğrenmeyi unutmayın.  

2- Nasıl Yardımcı Olabileceğinizi Sorun 

Potansiyel bir müşteri tarafından arandığınız zaman, yapmanız gereken ilk şey müşterinin ne isteğidir. Müşterinin isteğini anlamak için ise nasıl yardımcı olabileceğinizi, onlar için ne yapabileceğinizi sormalısınız. 

3- Görüşme Sonunda Randevu Verin 

Konuşmanızın sonunda mutlaka müşterinizin iletişim bilgilerini alarak uygun bir tarihe randevu verin. Müşterinize konuşmadan sonra geri dönüş yapmak ve randevu tarihinizden önce hatırlatma yapmak size avantaj sağlayacaktır. 

4- Karşılıklı Etkileşim Halinde Olmaya Özen Gösterin 

Sağlıklı bir görüşme için karşılıklı iletişim kurmanız gerekir. Potansiyel müşterinize görüşme esnasında ara ara sorular sormalı, onun da sizinle etkileşim halinde olduğundan emin olmalısınız. Görüşme boyunca sürekli konuşan taraf olmanız sizi müşterinizin gözünde negatif etkileyecektir. 

5- Seviyeli Bir Dil Kullanmakta Direnin 

Karşınızdaki kişinin potansiyel müşteriniz olduğunu unutmadan yapılan seviyeli bir konuşma her zaman tercihiniz olmalıdır. Gereğinden fazla resmi konuşmanız sıkıcı bir konuşmaya yol açabileceği gibi fazla samimi konuşmanız da müşteriyi rahatsız edebilir. Bu nedenle müşteriyle aranızdaki yakınlığı doğru bir şekilde tespit etmeli ve seviyenizi koruyarak konuşmalısınız.  

6- Görüşme Anında Kısa Hatırlatma Notları Alın 

Görüşme boyunca müşterinizi dikkatlice dinlemeli ve önemli gördüğünüz noktaları mutlaka not almalısınız. Telefonda daha önceden konuştuğunuz bir konuyu tekrar müşterinize sormanız amatörce gözükecektir.  

7- İyi Hazırlanmış Olun 

Telefon görüşmenizde müşteriyle konuşmak istediğiniz konuyu önceden belirleyin. Bu konuyla alakalı müşterinizin sorabileceği soruları önceden tahmin etmeye çalışıp hazırlık yapın. Böylece alanınızda yeterli bilgiye sahip olduğunuzu karşı tarafa göstermiş olursunuz. Doğaçlama ilerleteceğiniz bir görüşme her zaman olumlu sonuçlanmayabilir. 

8- Pratik Düşünün 

Görüşme esnasında karşı tarafın soru ve fikirleriyle konu dağılabilir. Hatta belki karşı taraftan yanıtını bilmediğiniz ya da o an hatırlamakta zorlandığınız bir soru bile gelebilir. Böyle bir durumda pratik düşünmeli ve en doğru hamleyi yapmalısınız. Örneğin yanıtlayamayacağınız bir soru geldiği zaman müşterinize bilmiyorum demek yerine bu konuyla alakalı bir bilgi maili yollayacağınızı belirterek durumu kurtarabilirsiniz. 

9- Açık ve Anlaşılır Bir Dil Kullanın 

Telefon görüşmelerinde bazen karşı tarafla anlaşmak daha zor olabilir. Bu yüzden telefonla yaptığınız görüşmelerde kullandığınız dile daha çok dikkat etmeniz gerekir. İletmek istediğiniz mesajı mümkün olduğu kadar basit ve anlaşılır cümlelerle ifade etmeye çalışın. Ayrıca karşınızdaki kişinin bu konuda uzman olmadığını hatırlamalı ve anlaması müşteri tarafından güç olabilecek terimsel kelimeler kullanmamaya özen göstermelisiniz. 

10- İletişime Açık ve Kibar Olun 

Telefonunuz çalmadan önce olumsuz bir şey yaşamış olabilirsiniz. Ya da çok yorgun hissettiğiniz bir anda sizi daha da yoracak bir telefon gelmiş olabilir. Her ne olursa olsun karşınızdakinin potansiyel müşteriniz olduğunu unutmayın. Evet, hayır gibi tek kelimelik cevaplar vermekten mümkün olduğu kadar kaçının. Lütfen, teşekkür ederim, rica ederim gibi sözcükleri ise mümkün olduğu kadar sık kullanın. 

İlginizi Çekebilir: 2020’de Emlakçılar İçin 5 Pazarlama Taktiği

 

 

 

Bilgilendirme Notu:

 (*) Bu site üzerinde yer alan tüm makalelerdeki bilgi ve açıklamalar, ziyaretçilerin faydalanması amacıyla ücretsiz sunulmaktadır. Sitede yer alan tavsiyeler, ticari satış veya alım tavsiyesi içermez. Her hangi bir ticari işlemde, yetki belgeli gayrimenkul danışmanlarından ve/veya hukukçulardan destek alınması tavsiye edilir.

Tüm yazılarımızda Emlakçı ifadesi yerine, Gayrimenkul Danışmanı, Emlak Danışmanı, Broker gibi modern ve kaliteli tanımlamaları kullanmak istiyoruz. Ancak mesleğin genel kabul görmüş ifadesi olarak Emlak Danışmanlığı, Emlakçılık gibi ifadeler tüm Google aramalarında oturmuş tanımlar halinde. Bu sebeple, sizlere blog/makale tekniklerini anlattığımız yazılarda olduğu gibi, "arandığı şekliyle" olması gereken ifadeleri yazılarımızda geçirmek ve bu sayede bulunurluğu arttırmak zorundayız. Bu açıdan, makalelerimizin bazı yerlerinde Emlakçı, bazı yerlerinde ise Gayrimenkul Danışmanı veya Broker gibi ifadeleri mecburen cümle içinde kullanıyoruz. Bilgilerinize sunarız.

 

MLS Mülk Listeleme Servisi
MLS Mülk Lisanslama Servisi
REOS MLS Mülk Listeleme Servisi
REOS MLS Mülk Lisanslama Servisi

RE-OS Size Gayrimenkul Bulsun