Günümüzde, sektöründe büyüme gösteren ve talep gören iş kollarından birinin gayrimenkul sektörünün olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Özellikle yeni yapılan, yapılmaya devam edilen yaşam alanlarının artmasıyla beraber, gayrimenkul sektörünün sürekli ve hareketli bir iş kolu olduğundan bahsedebiliriz. Emlakçılık çok avantajlı ve karlı bir iş gibi gözükse de, emlakçının elde ettiği gelirin, bulunduğu şehre ve bölgeye göre çok değişkenlik gösterdiğini söyleyebiliriz. Bugün ki yazımızda gayrimenkul sektörüne giriş yapıp, girişimcilik deneyimi yaşamak isteyenlerin emlak ofisi açmak için gereken belgeleri nelerdir, bunlardan bahsedeceğiz.
Vergi dairesine başvurmadan önce bazı gerekli belgelere sahip olmanız gerekir. Başvururken belgelerinizin eksiksiz bir şekilde tam olduğundan emin olun.
Vergi dairesine başvuru yapıldıktan sonra görevli kişiler adresinize gelerek incelemeler yapar. İnceleme sonucu memur sizlere yoklama fişinin bir kopyasıını verir. O almış olduğunuz yoklama fişinin kopyası ile tekrardan vergi dairesine giderek vergi sicil numarasını almış olursunuz. Vergi levhanızı tasdik etmiş olursunuz. Vergi dairesindeki işlemlerinizin tamamlanmasından ardından bağ-kur kaydınız yapılır. Sonuç olarak vergi dairesinde gözüken işe başlama tarihiniz aynı zamanda bağ-kur kayıt tarihinizdir.
Gereken belgeler:
Gereken belgeler:
Gereken belgeler:
Yukarıda anlattığımız süreçleri tamamladıktan sonra emlak ofisi açmak için ortada bir sorun kalmıyor. Emlak ofisi açmak için gerekli belgeleri hallettikten ofis için gerekli malzemeleri de halletmeniz gerekmektedir. En önemli hatırlatmayı yapmamız da fayda var. Emlak ofisi açacağınız yerin minimum 30 m2 ve daha büyük olması gerektiğini unutmayalım. Bu işleri ve izinleri de hallettikten sonra emlak ofisinizi açarak faaliyet gösterebilirsiniz.
Bilgilendirme Notu:
(*) Bu site üzerinde yer alan tüm makalelerdeki bilgi ve açıklamalar, ziyaretçilerin faydalanması amacıyla ücretsiz sunulmaktadır. Sitede yer alan tavsiyeler, ticari satış veya alım tavsiyesi içermez. Her hangi bir ticari işlemde, yetki belgeli gayrimenkul danışmanlarından ve/veya hukukçulardan destek alınması tavsiye edilir.
Tüm yazılarımızda Emlakçı ifadesi yerine, Gayrimenkul Danışmanı, Emlak Danışmanı, Broker gibi modern ve kaliteli tanımlamaları kullanmak istiyoruz. Ancak mesleğin genel kabul görmüş ifadesi olarak Emlak Danışmanlığı, Emlakçılık gibi ifadeler tüm Google aramalarında oturmuş tanımlar halinde. Bu sebeple, sizlere blog/makale tekniklerini anlattığımız yazılarda olduğu gibi, "arandığı şekliyle" olması gereken ifadeleri yazılarımızda geçirmek ve bu sayede bulunurluğu arttırmak zorundayız. Bu açıdan, makalelerimizin bazı yerlerinde Emlakçı, bazı yerlerinde ise Gayrimenkul Danışmanı veya Broker gibi ifadeleri mecburen cümle içinde kullanıyoruz. Bilgilerinize sunarız.